statystyka
Blog > Komentarze do wpisu
marchew w jogurcie

Wiem, że ludzie rozważają tutaj rzeczy ważkie, ale Nieprasująca nie mogła sie powstrzymać. 

Na jej jogurcie malinowycm napisali, że w środku jest koncentrat z czarnej marchwi (!). 

Dlaczego w jogurcie malinowym jest marchew? A nie na przykład czarne maliny - jeżyny sie znaczy... 

Już dawno podejrzewała, że ze światem jest coś nie tak, ale żeby ze światem jogurów też?!

czwartek, 16 października 2008, kobieta_nieprasujaca
Komentarze
2008/10/16 14:05:38
maliny z marchewką i to na dodatek czarną blee
rzecz ważna, bo wniosek taki, że ludzi oszukują- miał byc jogurt malinowy (pycha) a jest malinowo marchewkowy
a jak smakuje???
-
2008/10/16 14:09:51
o dziwo smakuje na malinowy. i wygląda na malinowy, ale w składzie produktu jak byk jest "koncentrat z czarnej marchwi", że to niby konserwanty? czy co? to już wolałam jak pisali E546 przynajmniej człowiek wiedział, że trują go solidną chemią, a tak.. cholera wie, nie można się skarżyć, wszystko naturell. co będzie następne? wyciąg z nietoperza ;)
-
2008/10/16 14:13:30
albo wyciąg z byczej spermy, co dobrze na cerę podobno działa, to byłby taki prokobiecy jogurt
blee
-
2008/10/16 14:17:20
uuuu, fuj... ale jak miałoby być skuteczne. ludziska się różnymi paskudztwami okładają, i dziwne rzeczy jedzą (np. nereczki.. blleeee), to może i bycza sperma by przeszła w komplecie z wyciągiem z wymion. nie byczych oczywiście :)
-
Gość: Oli, aim103.neoplus.adsl.tpnet.pl
2008/11/02 13:13:56
ja, dziś rano, w niedzielę jem sobie jogurcik serducho(żeby nie było, że reklama jogurtu serduszko:D) patrze na skład a tam czarna marchew. i nikt nie wie co to. podjęłam misje sprawdzenia co to za paskudztwo, ale jeszcze tego nie rozwiązałam.. co to może być.? czarne marchewki.? nie mam pojęcia co to może być, bo takich to jeszcze nie widziałam :D może ktoś pomalował marchew markerem...?:D dla mnie to sprawa nie pojęta. będę szukać dalej coż to może być, jak znajde to dam znać :D
-
Gość: , pc-81-195.akademiki.uni.torun.pl
2009/10/10 12:55:57
ja też mam jogurt ze skoncentrowanym sokiem z czarnej marchwi a jest to jogurt danone z owocami...
-
Gość: , 188.33.204.22*
2009/10/14 18:28:02
marchew purpurowa (znawa błędnie czarną) jest naruralna marchwia znana od 3000 lat. jest to marchwe pierwotna (mnarchwe pomaranczowa zostala wychodowana pozniej). zawiera ona duzo antocyjanow, naruralnych bawnikow, naturalnych przeciwutleniaczy (jest zdrowa)
stosuje sie niewielkie dodatki ze wzgledu na silne wlasciwosci barwiace. pozatym barwniki z marchwii sa trwalsze w produktach niz np z malin
reasumujac-nie przejmowac sie, jesc
-
Gość: piotrek z gdyni leszczynek, host-81-190-30-119.torun.mm.pl
2010/10/28 20:30:03
ja na soku tymbark "jabłko arbuz" jest tak napisane
-
Gość: piotrek z gdyni leszczynek, host-81-190-30-119.torun.mm.pl
2010/10/28 20:32:37
nie wiem co to jest...
ale jogurt malinowy lubię.
taki sok można kupić w Biedronce Gdynia Leszczynki SKM/PKP.
-
Gość: Hory, 088156084187.wroclaw.vectranet.pl
2011/01/30 19:44:05
Czarna marchew, a dokładnie ekstrakt z niej jest naturalnym barwnikiem spożywczym.
-
2011/05/11 21:06:43
MARCHEW. A zobacz to: sandrarecho.pinger.pl/m/2870196
-
2011/05/11 22:42:43
MARCHEW. DIETA. Indeks glikemiczny. IG to BŁĘDY.
BH.223.
MOTTO: Marchewka świeża, a marchewka gotowana wg propagatorów IG !! *

ŚWIEŻA MARCHEWKA WG IG = 35 JEST PRODUKTEM NA TZW. SZCZUPLENIE I TO PRAWDA ZNANA:
Ale podawanie przez speców od Indeksu Glikemicznego, wskaźnika IG dla marchewki gotowanej, jako produktu na tzw. tycie IG = 85, jest dużym błędem i najprawdopodobniej źle zidentyfikowanym procesem gotowania, lub najpewniej kolejną niesprawdzoną i błędną pseudo teorią, na chybił trafił.

O CO CHODZI ?!
Marchewka zawiera skrobię tj. węglowodan, czyli cukier wielokrotnie złożony, który poddany procesowi gotowania mógłby ulec rozłożeniu tzn. wiązania międzycząsteczkowe, uległy by zerwaniu czyli mogłaby wówczas np. glukoza wydzielić się nieco szybciej podnosząc poziom cukru, ale proszę Państwa jest to tylko niewłaściwa wizja, która biologicznie mogłaby mieć miejsce, ale zwyczajnie NIE ma.

PRAWDA REALNA, WYGLĄDA JEDNAK OTO TAK:
Zarówno marchewka świeża jak i gotowana podnoszą niemal do identycznej wysokości poziom cukru we krwi po ich spożyciu i jest to poziom bardzo NISKI; ok. 13% wzrostu. Ci specjaliści tzw. propagatorzy teorii o IG, może i ugotowali sobie marchewkę, ale od strony merytorycznych badań identyfikacyjnych, poza zjedzeniem tejże marchewki nie poczynili NIC, oprócz tworzenia nierealnych, błędnych teorii typu fiction.

GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE:
Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie.

RADA JEST JEDNA:
Należy od zaraz odrzucić wszelkie tabele IG, całą tę Ich wymyśloną, nieprawdziwą i w najwyższym stopniu nierealną grę; z życiem i zdrowiem zwłaszcza chorych na cukrzycę, ludzi wczytujących się w tę wirtualną i bzdurną teorię. Ważne są jednak tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu, czyli GLUKOZA naturalna, niezbędne dla naszego mózgu. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
ADRES_______: www.instytutirl.com.pl/

BH.223.
ENGLISH VERSION_______: www.instytutirl.com.pl/index9.php
-
2011/05/11 22:42:55
MARCHEW. DIETA. Indeks glikemiczny. IG to BŁĘDY.
BH.223.
MOTTO: Marchewka świeża, a marchewka gotowana wg propagatorów IG !! *

ŚWIEŻA MARCHEWKA WG IG = 35 JEST PRODUKTEM NA TZW. SZCZUPLENIE I TO PRAWDA ZNANA:
Ale podawanie przez speców od Indeksu Glikemicznego, wskaźnika IG dla marchewki gotowanej, jako produktu na tzw. tycie IG = 85, jest dużym błędem i najprawdopodobniej źle zidentyfikowanym procesem gotowania, lub najpewniej kolejną niesprawdzoną i błędną pseudo teorią, na chybił trafił.

O CO CHODZI ?!
Marchewka zawiera skrobię tj. węglowodan, czyli cukier wielokrotnie złożony, który poddany procesowi gotowania mógłby ulec rozłożeniu tzn. wiązania międzycząsteczkowe, uległy by zerwaniu czyli mogłaby wówczas np. glukoza wydzielić się nieco szybciej podnosząc poziom cukru, ale proszę Państwa jest to tylko niewłaściwa wizja, która biologicznie mogłaby mieć miejsce, ale zwyczajnie NIE ma.

PRAWDA REALNA, WYGLĄDA JEDNAK OTO TAK:
Zarówno marchewka świeża jak i gotowana podnoszą niemal do identycznej wysokości poziom cukru we krwi po ich spożyciu i jest to poziom bardzo NISKI; ok. 13% wzrostu. Ci specjaliści tzw. propagatorzy teorii o IG, może i ugotowali sobie marchewkę, ale od strony merytorycznych badań identyfikacyjnych, poza zjedzeniem tejże marchewki nie poczynili NIC, oprócz tworzenia nierealnych, błędnych teorii typu fiction.

GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE:
Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie.

RADA JEST JEDNA:
Należy od zaraz odrzucić wszelkie tabele IG, całą tę Ich wymyśloną, nieprawdziwą i w najwyższym stopniu nierealną grę; z życiem i zdrowiem zwłaszcza chorych na cukrzycę, ludzi wczytujących się w tę wirtualną i bzdurną teorię. Ważne są jednak tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu, czyli GLUKOZA naturalna, niezbędne dla naszego mózgu. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
ADRES_______: www.instytutirl.com.pl/

BH.223.
ENGLISH VERSION_______: www.instytutirl.com.pl/index9.php